Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

H NEA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ!


ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΜΕΡΟΣ Α')
Xαρούμενη και ευτυχισμένη ποζάρει η νέα Ελληνική Κυβέρνηση. Εύκολη θα ήταν η κριτική (στον Πρωθυπουργό), αλλά ακριβώς γι' αυτό και ιδιαίτερα άδικη. Δηλαδή, πριν κρίνεις επιλογές και αποφάσεις θα πρέπει να μπεις στη θέση αυτού που τις κάνει και να σκεφτείς αν θα μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο. Μάλλον χειρότερα θα τα πηγαίναμε, οι περισσότεροι απο εμάς τουλάχιστον.
Στη χώρα μας είναι καθεστώς το να υποσκάπτουν οι αντιπολιτεύσεις τις Κυβερνήσεις, λησμονώντας βέβαια ότι καθυστερώντας το Κυβερνητικό έργο υποσκάπτουν την χώρα. Αυτό όμως κανέναν δεν ενδιέφερε στο παρελθόν, αφού σαν επαγγελματίες κυνηγούν μονίμως και "τυφλά" την εξουσία, σαν τους σκύλους που τρέχουν αφηνιασμένοι κυνηγώντας λάστιχα φορτηγών, που αν τα πιάσουν δεν θα ξερουν τι να τα κάνουν.
Είναι λογικό και αναμενόμενο το ότι πολλοί οπαδοί των κομμάτων ακολουθούν την τακτική  και την "γραμμή" τους, και σπεύδουν να καταδικάσουν όλες τις κινήσεις του "αντιπάλου" χωρίς καν να τις εξετάσουν. Πολύ χειρότερο είναι όμως το ότι οι περισσότεροι άνθρωποι και ψηφοφόροι (ψηφοφόροι, άρα άνθρωποι) δεν μπορούν, και δεν προσπαθούν, να ελέγξουν την "φυσική συμπάθεια ή αντιπάθεια" που μερικά πρόσωπα "εμπνέουν" και αποπνέουν.
Τα πρόσωπα αυτά, που επειδή πολιτεύονται ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ προβάλλονται ΣΥΝΕΧΩΣ απο τις τηλεοράσεις, γίνονται γνωστά απο την εικόνα που έχουν και που δίνουν. Οσο και να προσπαθούν να πάρουν άλλα χαρακτηριστικά, προδίδονται συνεχώς απο τον χαρακτήρα, τον λόγο και την γλώσσα του σώματός τους και τελικά, ανεξαρτήτως των όποιων ικανοτήτων μπορεί να έχουν σαν επαγγελματίες (εργασίας ή πολιτικής -βλέπε λήμμα "ιντριγκαδόρος") δεν καταφέρνουν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο απο τον κόσμο (τους ψηφοφόρους), εκ των οποίων άλλοι τους βρίσκουν συμπαθείς κι άλλοι ανυπόφορους. Οταν λοιπόν υπουργοποιείται ένας "ανυπόφορος αντιπαθής υπερόπτης καυγατζής πολυλογάς και με παράξενη "επιθετική" φυσιογνωμία", σπεύδεις να καταδικάσεις την επιλογή, προεξοφλώντας ότι δεν θα κάνει καλά τη δουλειά του (πράγμα πολύ πιθανόν, ή και το αντίθετο). Πόσω μάλλον αν το άτομο έχει μυστήριο κομματικό παρελθόν, και υπάρχουν ενδείξεις ότι επελέγη για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων, σαν δηλαδή βοσκός ενός μικρού κοπαδιού που θέλουμε να ενώσουμε με το μεγάλο δικό μας.
Αν βρίσκετε τώρα ότι τα παραπάνω ταιριάζουν απόλυτα στην περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, δεν θα εκπλαγώ! Να λοιπόν ένα φάουλ, που δεν σφυρίχτηκε πέναλτυ μεν, αλλά σαν ενέργεια είναι αστεία και παλαιοκομματική. Το να ανεβάζεις δηλαδή πρόσωπα απο άλλους χώρους πιστεύοντας ότι μαζί τους θα φέρουν πολίτες ψηφοφόρους, αδικεί και εσένα και τα πρόσωπα, που αμέσως παίρνουν την ρετσινιά της ειδικής, και όχι αξιοκρατικής, μεταχείρισης και ανέλιξης. Φανταστείτε τώρα να βγάζουν και τόσο "αντιπαθή" εικόνα όσο η κυρία. Αντίθετα ο "μουστάκιας" προστάτης της αγροτιάς που επίσης προέρχεται απο άλλο χώρο, δεν δημιουργεί αντιδράσεις και φασαρίες, ακριβώς επειδή είναι σοβαρός και αθόρυβος. Οπως, συμπληρώνω, θα έπρεπε να είναι όλοι τους. Και οι κυρίες με τον προβληματικό χαρακτήρα τον οποίον αλάνθαστα φανερώνει η εμφάνισή τους, θα έπρεπε να σοβαρευτούν. Ποιός κανονικός άνθρωπος θα κυκλοφορούσε με τα μαλλιά σηκωμένα σαν να τα σάρωσε ο τυφώνας Κατρίνα; Και οι κύριοι με την εμφάνιση κλοσάρ, το ίδιο. Ας ντυθούν/φέρονται/μιλούν ευπρεπώς όσο καιρό προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνος και μετά ας αφεθούν στην μποέμικη ανεμελιά που χαρακτηρίζει πολλά στελέχη της "γενικής αριστεράς", κάτι σαν "στολή" ας πούμε.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλουμε σχολιάστε με επιχειρήματα, και στην Ελληνική γλώσσα.